Cranio paard
Brengt de beweging en het welbevinden van je paard weer in  balans.

Arine

Al jaren ben ik met heel veel plezier en toewijding cranio-sacraaltherapeut. Nadat ik de humane opleiding voor cranio-sacraaltherapie had afgerond, besloot ik onmiddellijk om deze mooie en zachte techniek ook voor paarden te gaan leren.

Mijn opleiding voor paarden heb ik in Engeland gevolgd bij de Amerikaanse Maureen Rogers, pionier op dit gebied. Ik heb daar alle modules gevolgd, aangevuld met een Dissection Class.

Ik hou van zachte technieken -  "less is (vaak) more" - en ze zijn vaak zeer effectief. Het lichaam is opgebouwd uit lagen; met cranio-sacraal nodig je de bovenste laag uit om mee te bewegen. Omdat de verschillende lagen van het lichaam tot in de diepte met elkaar verbonden zijn,  bewegen de lagen eronder mee en werkt het effect door tot in de diepte van het lichaam.

Kwaliteit leveren staat bij mij hoog in het vaandel. Dat kan alleen door continue scholing op allerlei manieren en gebieden. Met de scholingen die ik geregeld volg, vul ik mijn behandelwijze en kennis steeds aan, waarbij vanzelfsprekend cranio-sacraal het uitgangspunt blijft.

Elk jaar volg ik één of meer cursussen, workshops of clinics in binnen- of buitenland. Dit gaat van dissecties tot andere behandelvormen, zoals acupressuur, Equine Touch of  lymfedrainage, tot algemenere kennisvergaring als clinics over de biomechanica of anatomie, maar ook diercommunicatie.

Aandacht en rust zijn van essentieel belang tijdens de behandeling. Het creëert meer focus en zorgt voor een dieper voelen tijdens de sessies, waardoor het behandelen nog meer effect en impact op het paard heeft.
Omdat we samen sterker staan, vind ik het belangrijk dat de eigenaar/verzorger bewust deel uitmaakt van het team ten gunste van het paard.

Mocht blijken dat je paard met cranio-sacraaltherapie niet of niet voldoende geholpen kan worden, of dat een combinatie met een andere behandelvorm of training nuttig zou kunnen zijn, dan beschik ik over een uitgebreid netwerk van paardenprofessionals om je naar te verwijzen om jou en je paard te ondersteunen.


Brengt de beweging en het welbevinden van je paard weer in balans.

Let op: cranio-sacraaltherapie vervangt op geen enkele wijze een behandeling door de dierenarts of andere specialist.