Cranio paard
Brengt de beweging en het welbevinden van je paard weer in  balans.

Het consult cranio-sacraaltherapie

Alvorens met het paard aan het werk te gaan, neem ik uitgebreid de tijd om kennis te maken met het paard en de eigenaar of verzorger en om te luisteren naar hun verhaal. Ik stel dan ook vragen over het gebruik van het paard, de geschiedenis en de omstandigheden waarin het paard wordt gehouden. Verder kijken we samen naar hoe het paard beweegt, hoe het staat, naar de spiertonus, de reflexen, de ademhaling, de stand van de tanden, de gehele uitstraling en verder alles wat opvalt.

Tijdens het consult leg ik mijn handen zonder druk op verschillende plekken op het lichaam van het paard, terwijl de eigenaar/verzorger het paard vasthoudt. Het paard moet de ruimte hebben om enigszins te kunnen bewegen. Gedurende mijn aanraking komt het zeer geregeld voor dat paarden gaan geeuwen, likken en kauwen, rekken en strekken. Ik let op kleine veranderingen in ademhaling, blik in de ogen, houding, glans op de vacht en andere kleine veranderingen.

Het geheel duurt ongeveer een uur, maar kan in duur afhangen van wat het paard zelf aangeeft prettig of minder  prettig te vinden.

Na afloop bekijken we samen het paard weer om te zien wat er veranderd is.

Na een consult cranio-sacraaltherapie mag er 24 uur niet met het paard gewerkt worden. Het is voor het paard het prettigst om vrijelijk te kunnen bewegen op het land of in een paddock, boxrust is niet aan te bevelen.

Afhankelijk van het probleem zijn drie tot vijf consulten nodig voor een optimaal resultaat.

Cranio-sacraaltherapie kan ook preventief gegeven worden.

Brengt de beweging en het welbevinden van je paard weer in balans.

Let op: cranio-sacraaltherapie vervangt op geen enkele wijze een behandeling door de dierenarts of andere specialist.