Cranio paard
Brengt de beweging en het welbevinden van je paard weer in  balans.

Cranio-sacraaltherapie voor paarden:

Cranio-sacraaltherapie is een holistische therapie. Zoals veel therapieën voor dieren is ook cranio-sacraaltherapie voor paarden afgeleid van de humane variant.

Door ongelukken, operaties of door stress, kunnen blokkades in het lichaam ontstaan, waardoor het weefsel en de structuren stug worden en minder beweeglijk. Wanneer deze blokkades niet vanzelf verdwijnen, maar zich vastzetten in het lichaam, kunnen klachten ontstaan.

Cranio-sacraaltherapie is een zachte, pijnloze techniek waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende punten op het lichaam van het paard. Door middel van zeer zachte aanraking op bepaalde plaatsen wordt invloed uitgeoefend op het cranio-sacrale systeem om zo blokkades in dat systeem weg te nemen en het zelfherstellend vermogen van het lichaam gunstig te beïnvloeden.


De afgelopen jaren is cranio-sacraaltherapie onderdeel geworden van de hippische wereld. Het is een unieke en zeer efficiënte manier om de biomechanische balans van het paard te behouden en de gezondheid van skelet, spieren en weefsels te onderhouden.
Cranio-sacraaltherapie kan worden ingezet voor velerlei klachten, van spier- en gewrichtsklachten tot bijvoorbeeld gedragsproblemen.
Cranio-sacraaltherapie wordt ook met succes toegepast in het behandelen van specifieke aandoeningen zoals hoofdschudden, draadlopen, problemen met de kaak (TMD, Temporo Mandibular Disfunction), hoofdtrauma en zenuwverlammingen van het aangezicht. Ook wordt cranio-sacraaltherapie ingezet ter preventie van klachten.

De specifieke aandacht voor de schedel van het paard in relatie tot de rest van het lichaam maakt deze therapie zo uniek.

Cranio-sacraaltherapie helpt om samen met het paard en de eigenaar/verzorger de gezondheid, beweging en het welbevinden van het paard weer in balans te brengen.

  Brengt de beweging en het welbevinden van je paard weer in balans. 

Let op: cranio-sacraaltherapie vervangt op geen enkele wijze een behandeling door de dierenarts of andere specialist.